

מלכת אבני החן
עוד מימי קדם, הפנינה הייתה סמל לשלמות וטוהר ללא רבב, וליופי טבעי. זוהי אבן החן הראשונה שגילה האדם, ובמרוצת ההיסטוריה נחשבה לבעלת הערך הרב ביותר. המשמעות המילולית של המילה "פנינה" בלטינית היא "ייחודי", מאחר שאף פנינה אינה זהה לרעותה.
תרבויות ברחבי העולם, קדומות ומודרניות כאחת, התייחסו אל פנינים כאל אוצרות, ואלו הפכו לסמלים חשובים של עושר, מעמד ואמונה דתית. במיתולוגיה היוונית, נתפסו פנינים כדמעות של אושר הזולגות מעיניה של האלה אפרודיטה. המצרים הקדמונים קישרו פנינים לאיזיס, אלת הרפואה והחיים. הרומים והמצרים הוקירו פנינים והשתמשו בהן כפריטים דקורטיביים עוד במאה החמישית לפני הספירה. הפנינים מוזכרות גם בתיעודים סיניים, המלמדים על שימושן בתקופות קדומות עוד יותר. האגדה מספרת שקלאופטרה ריסקה פנינה בתוך כוס יין כדי להוכיח למארק אנתוני שבאפשרותה להגיש את הארוחה היקרה ביותר בהיסטוריה. לפי היסטוריונים, אחת מן הסיבות שיוליוס קיסר פלש לבריטניה בשנת 55 לפני הספירה הייתה רצונו להשיג פנינים ממים מתוקים. כמעט כל יתר אבני החן נוצרות ממרבצי מינרלים שאותם יש לחצוב, לחתוך וללטש כדי לחשוף את יופייה המנצנץ של האבן. פנינים הן אבני החן היחידות הגדלות בתוך גוף חי.



פנינים טבעיות
פנינה טבעית מתחילה את חייה כעצם זר שהשתכן במקרה בתוככי הגוף הרך של צדפה, משם לא ניתן להוציאה. כדי לתקוף את המטרד ולהגן על עצמו, גוף הצדפה מפריש חומר גבישי נוקשה בשם דָּר (nacre). כל זמן שהמטרד נותר בתוך גופה, הצדפה תמשיך לייצר דָּר, שכבה על גבי שכבה, כדי לכסות עצם זר זה. התוצאה המתקבלת היא אבן-חן מבריקה – הפנינה. פנינים טבעיות הן נדירות ביותר ויקרות-ערך. מרבית הפנינים כיום הן מתורבתות. בשלהי המאה ה-19 ובראשית המאה ה-20, גילו חוקרים יפנים שיטה לייצור פנינים באופן מלאכותי.
פנינים מתורבתות
פנינים מתורבתות נוצרות באותו אופן, אך מצריכות התערבות אנושית קפדנית הבאה לידי ביטוי בתהליך בשם “התגרענות” (או: נוקלאציה). בתהליך זה, מבוצע ניתוח על ידי טכנאים מיומנים במיוחד אשר פותחים בקפידה צדפות פנינים חיות. גוף הצדפה נחתך ופיסה זעירה של רקמת מעטפת (הגרעין) מצדפה אחרת מוחדרת במקום בטוח בתוך הצדפה המקורית. התאים מרקמת המעטפת המתפתחים סביב הגרעין יוצרים שק אשר נסגר ומתחיל לייצר דָּר. הצדפות בעלות הגרעין מוחזרות לים או לחוות פנינים מיוחדות, שם הן מוזנות וגדלות, תוך הפרשת דָּר, שכבה על גבי שכבה, על הגרעין שהושתל בתוכן.
מדריך לסוגי פנינים
פנינים נקשרות לאהבה אמיתית, לטוהר ולשלמות. לאורך ההיסטוריה, פנינים נענדו אך ורק על ידי בנות מעמד המלוכה והאצולה. כיום ניתן למצוא פנינים במגוון רחב של צבעים, צורות וגדלים, לפי טעמה של כל אישה.
פניני הים הדרומי

פניני הים הדרומי נמנות בין הפנינים המתורבתות הנסחרות ביותר בעולם.
פניני בארוק

פנינת "בארוק" היא פנינה שפיתחה צורה בלתי רגילה – כלומר, היא אינה עגולה לגמרי.
פנינת BIWA מים מתוקים

פנינים אלו, שתורבתו באגם ביווה המפורסם ביפן, ייחודיות בברק החזק שלהן ובצורתן השטוחה.
פניני טהיטי

פניני טהיטי מתורבתות הן פנינים שתורבתו מצדפה שחורה גדולה מהזן Pinctada maxima, והן מייצרות פנינים גדולות מאוד.
הצבע השחור או האפור הטבעי של פנינים אלו נובע מצבען השחור של שפתי הצדפה. הצדפה רגישה מאוד לתהליך התירבות של הפנינה, מה שהופך את הפנינים האלו לנדירות וליקרות. פנינים אלו מתורבתות באזור סביב איי פולינזיה הצרפתית, וצבען נע בין אפור בהיר לשחור.
פניני קשי

משמעות המילה “קשי” היא “זעיר” ביפנית. פניני קשי, שהן בעלות יכולת לגדול הן במים מלוחים והן במים מתוקים.
פניני סופלה

פניני “סופלה” גדלות במגוון צבעים, צורות וגדלים. נדיר למצוא את הברק המתכתי המרהיב שלהן בפנינים מסוגים אחרים.
פניני "סופלה" הן חלולות ועל כן קלות משקל במיוחד. כדי לייצרן, מכניסים חתיכת בוץ שיובש בשמש לתוך הצדפה, וסביבו מתפתחת הפנינה. עם הסרת פניני "סופלה" מהצדפה, מנוקב חור קטן בתוך הפנינה כדי להבטיח את הוצאת כל הבוץ שנותר בפנים.
תקן איכות הפנינה של
Yvel
תקן איכות הפנינה של
Yvel
כל פנינה של Yvel נבחנת ומוערכת על ידי מומחינו. רק הפנינים היפות ביותר ובאיכות הגבוהה ביותר נבחרות להיות חלק מהיצירות של Yvel .
